ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Рождество на Иисуса Христа в Бачковския манастир

25 декември 2018 11:39, Бачковска света обител
Рождество на Иисуса Христа в Бачковския манастир

Потънали в ежедневието си, често забравяме за любовта на Бога към човеците, въплътила се в Родилия се от непорочната утроба Младенец, Син Божий, лица на Пресветата Троица и Син Человечески!

Колко голяма трябва да е тази любов Божия към нас немощните, за да реши да слезе и се роди като човек безначалния и безконечен Бог, приел плътта и страданията й, та да ни покаже в нашия тварен и преходен свят как да намерим пътя към нетварния и непреходния, как да се отърсим от покривалото на дребните страсти и плътопоклонението и да добием живот равноангелски.

Именно това велико събитие в историята на цялото човечество честваме днес – Рождеството на Безгреховния, станало за да свали от плещите ни нашите грехове, на самонадеяните и заблудилите, на гордия човек, дръзнал да рече „аз съм” пред лицето на Този Който Е. Затова, преди да седнем и отпразнуваме и с „трапеза”, Неговото раждане, нека смирим и почистим сърцата си, и влизайки в храма от камък и дърво, който ние сме му сътворили, да го приемем в храма, който той е сътворил – сърцето человеческо. Защото, ако там не е Христос и никъде не е!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

Празничното свето богослужение в манастира, отслужиха негово високопреподобие архимандрит Самуил, игумен на обителта, ведно с всечестното братство и с молитвеното съучастие на православните миряни.

Текст и снимки: С.П.

 

 

Снимки

Рождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастирРождество на Иисуса Христа в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »