ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпус

15 януари 2019 12:33, Българска Патриаршия
Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпус

За поредна година представителите на арабските дипломатически мисии у нас заедно посетиха Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Посланиците на Палестина, Йемен, Судан, Мароко, Алжир, Либия, Сирия, Ливан и прадставителя на посланика на Катар и представителя на посланика на Египет поздравиха патриарх Неофит за Рождество Христово и за настъпилата нова 2019 г.

Превърналата се в традиционна среща на дипломатите с предстоятеля на Българската православна църква е израз на уважение и добро отношение както към Българската православна църква, така и към България и българския народ. „Християните от Изтока са част от Изтока”, сподели Негово Превъзходителство Ахмед Ал Мадбух, посланик на Палестина и доайен на дипломатическия корпус у нас. Той допълни, че се надява подобна инициатива да продължи и в бъдеще. От своя страна патриарх Неофит благодари за оказаната чест и допълни, че подобни инициативи съдействат за мирното съществуване и са толкова необходими в днешния свят. "Стараем се да бъдем в мир с всички хора. Неслучайно Изтокът е почитан и като богатство на духовния живот", каза още Светейшият патриарх.

На срещата присъстваха Мелнишкият епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, ик. Николай Георгиев, началник на Отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод.

От съветника на посолството на Египет у нас г-жа Маяда Ессам Негово Светейшество получи и поздравления, както от жителите на страната, така и от Коптската църква. Приемът завърши с надеждата срещите да продължат и в следващите години, защото подобни иницаитиви са израз на желанието добрите взаимоотношения да се закрепват.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпусПодарък на Негово Светейшество патриарх Неофит от Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с Арабския дипломатически корпус
« предишна новинаследваща новина »