ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия Серверт

16 януари 2019 15:20, Българска Патриаршия
Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия Серверт

С генерал-лейтенант Рубен Гарсия Серверт, на който се пада честта да пази военовъздушното пространство над страна ни и над цяла Южна Европа, се срещна Негово Светейшество Българският патриарх Неофит. Генерал Серверт потърси благословението на Светейшия предстоятел на БПЦ-БП, за да може да изпълни добре всичките си поети ангажименти в охраняването на небето на поверените му въздушни граници. Той изрази вярата си в Спасителя, като сподели, че бъдещето ни трябва да бъде с ориентир към Него. "Христос създава бъдещето на света. Той ни е казал да служим за мир в света, доколкото е възможно да бъдем в мир с всички", каза от своя страна патриарх Неофит.

По време на приема бе повдигнат и въпроса за военото свещенство. Според генерал-лейтент Рубен Серверт в армията има място за духовни лица, като сподели, че в Испания, от където е родом, има военни свещеници. "Ако ние като християни не сме способни да бъдем единни, тогава няма да имаме и доверието на хората", сподели още той.

На срещата присъсваха Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архим. Василий, протосингел на Софийска св. миторполия, ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод и представтиели на военновъздушните сили. В хода на срещата стана ясно, че бъдещето на нациите е в интеграцията, а интеграцията е възможна единствено на основата на морални ценности. "Дълбоко съм убеден, че извън военните и държавни интереси, ние ще имаме и духовна интеграция", сподели още генерал Серверт.

Срещата завърши с взаимни благодарности за споделените добри мисли и благопожелания за просперитет, успех и благословение на всяко добро начинание.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Негово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия СервертНегово Светейшество патриарх Неофит се срещна с генерал-лейтенант Рубен Гарсия Серверт
« предишна новинаследваща новина »