ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 1 за 2019 година на "Църковен вестник"

18 януари 2019 14:43, Българска Патриаршия
Излезе от печат брой 1 за 2019 година на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, от печат излезе първият брой на официоза на БПЦ-БП за новата 2019-та година. Отговорен редактор на броя е Александра Карамихалева, а в него ще може да се запознаете повече с отбелязването на новогодишните и Богоявленски празници в София и страната.

В броя е поместено и интервю с Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил за новата инициатива на Ловчанска митрополия - създаването на общообразователно училище - стр. 6

За социалната дейност на Старозагорския митрополит Методий (Кусев) ще може да прочетете на стр. 4-5, с автор д-р Румяна Лечева. В броя е поместен и текстът на Йоан Василев за св. Василий Велики и неговия "Шестоднев", с който може да се запознаете на стр. - 7.

Продължаваме и рубриката си за пътешествия из християнска Кападокия, като в рубриката ще се запознаете повече с историята на килията на св. Симеон Стълпник, както и още любопитни и интересни факти. Пътеписа може да видите на стр. 8.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2019 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

 

 

« предишна новинаследваща новина »