ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Първа копка на лот 4 от автомагистрала ”Тракия”

03 септември 2010 18:03, Сливенска митрополия
Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”

В 12 часа на 3 септември 2010 г. между градовете Сливен и Ямбол бе направена първа копка за строителството на лот 4 от Ямбол до Карнобат на автомагистрала ”Тракия”. За това събитие пристигнаха министър-председателят Бойко Борисов, министър Росен Плевнелиев, Сливенският митрополит Йоаникий, депутати от Сливенски, Ямболски и Бургаски избирателни райони, областните управители на Сливен, Ямбол и Бургас, кметове на общини от Сливенска, Ямболска и Бургаска област.

Съгласно сценария Негово Високопреосвещенство отправи към Всеподателя Бога специална молитва за успех и безпроблемно завършване на магистралата. Той благослови строителите на отсечката и поръси със светена вода терена. Премиерът с отмерен удар счупи бутилката с шампанско и даде старт на строителството.

Лот 4 обхваща отсечката Ямбол-Карнобат, дълга 49 километра. Трасето на магистралата минава през землищата на Ямболска и на Бургаска област от Ямбол, южно от гр. Стралджа и се включва в лот 5 при Карнобат, където е предвидена полудетелина за връзка с гр. Карнобат. Такива връзки ще има и за връзка със Сливен и Ямбол, както и между селата Зимница и Веселиново за връзка с ”Петолъчката”.

По договор отсечката трябва да бъде завършена през месец януари 2013 г., но премиерът Бойко Борисов категорично заяви, че от юни 2012 г. ще пътуваме до Бургас по новата магистрала ”Тракия”. Да даде Бог, обещанията да се сбъднат!

Снимки

Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”Първа копка на ЛОТ 4 от автомагистрала ”Тракия”
« предишна новинаследваща новина »