ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна

28 януари 2019 12:01, Варненска и Великопреслaвска митрополия
С водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна

На 28 януари 2019 г. се състоя тържественото откриване на Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна. По този повод Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан отслужи водосвет в съслужение със ставрофорен иконом Димитър Стоев – протосингел при светата митрополия.

Негово Високопреосвещенство благопожела Бог да бъде снизходителен към нашите немощи. Ние си оставаме човеци, но Неговата велика милост, Неговата благодат и сила, които действат проникновено в човешкия ум и воля и в изявата на човешките действия, да бъдат с нас и да ни подкрепят. Лекарите са явния пример на онова, което казва св. Йоан Богослов: "Никой няма любов по-голяма от тая, да положи душата си за своите приятели" (Иоан 15:13).

Приветствие и благодарност към всички присъстващи отправи проф. д-р Красимир Иванов - ректор на медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ - Варна. Той добави, че в днешния ден се открива една модерна рентгенографска лаборатория, която ще спаси много хора и ще бъде база за обучение на бъдещите медици.

На тържественото откриване присъстваха министърът на здравеопазването проф. Кирил Ананиев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, кметът на град Варна г-н Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, проф. д-р Валентин Игнатов - изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина" – Варна и редица официални лица и представители на лекарското съсловие.

Текст и снимки: Варненска и Великопреславска митрополия. Всички права са запазени.

 

 

Снимки

С водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - ВарнаС водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - ВарнаС водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - ВарнаС водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - ВарнаС водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - ВарнаС водосвет беше открит Център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ „Света Марина“ - Варна
« предишна новинаследваща новина »