ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ОКРЪЖНО на Софийския митрополит и Български патриарх Максим

04 септември 2010 02:37, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

СОФИЙСКА СВЕТА МИТРОПОЛИЯ

1000 София, ул. “Цар Калоян” № 7,

тел. 02 9872275

О К Р Ъ Ж Н О

ДО ВИСОКОБЛАГОГОВЕЙНИТЕ,

ВСЕБЛАГОГОВЕЙНИТЕ И БЛАГОГОВЕЙНИТЕ

ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ЦЪРКОВНИТЕ НАСТОЯТЕЛСТВА И

ИГУМЕНИТЕ И ИГУМЕНИИТЕ НА МАНАСТИРИТЕ В СОФИЙСКА ЕПАРХИЯ

Софийският епархийски съвет в свое заседание на 29 юли 2010 година, протокол № 12, разгледа и безрезервно подкрепи решението на Св. Синод, протокол № 28/22.06.2010 г. – пълен състав, в деня на св. първомъченица и равноапостолна Текла, 24 септември 2010 г., петък, Светата ни Църква да организира и проведе в София Национално литийно шествие /НЛШ/ под надслов „Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца”. То ще е посветено на духовно-нравственото израстване на децата и учениците в България чрез въвеждане на обучението по Религия-Православие в Задължителната предучилищна и училищна подготовка.

НЛШ ще бъде увенчано с молебен и песенен концерт пред ПКСХП „Св. Александър Невски” и с внасяне на Петиция в Министерския съвет, чрез които, при масовото участие на православното духовенство и православните християни от цяла България, БПЦ-БП ще изрази това свое настоятелно искане с цел то да бъде взето предвид при предстоящето гласуване на новия Закон за училищното образование.

Във връзка с това призоваваме:

1. Всечестният клир и предстоятелите на съответните храмове да организират енориашите си да вземат участие в НЛШ. Там, където е необходимо, в духовните околии предстоятелите да осигурят средства за пътните застраховки и транспортирането до София и обратно на участниците в НЛШ.

2. Задължават се предстоятелите на съответните храмове три недели подред да призовават за участие в НЛШ и да проповядват за нуждата от православно-религиозно образование в детската градина и училището.

3. Предстоятелите на съответните храмове в Софийска епархия, след св. Литургия на 19 септември 2010 г. /неделя/, в 11 часа, да отслужат молебен за духовно-нравственото израстване на българските деца, което благодатно да подготви успешното провеждане на НЛШ и общоцърковния молебен в София на 24 септември.

+ МАКСИМ

МИТРОПОЛИТ СОФИЙСКИ

И ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

 

----------------------------------------------------------------------------------------

 

Като прикачен файл по-долу можете да разгледате Поканата на Софийска св. митрополия за Националното литийно шествие.

 

 

Файлове

« предишна новинаследваща новина »