ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 2 на "Църковен вестник"

29 януари 2019 16:49, Българска Патриаршия
Брой 2 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, излезе от печат брой 2 на "Църковен вестник". Основното събитие на, което е посветен броя е имения ден на Негово Светейшество Българкия патриарх Неофит в деня на неговия небесен покровител св. мчк Неофит. Един ден, в който църковното изпълнение на Българската патриаршия отдава своето уважение и подкрепа на предстоятеля на родната ни Православна църква. В броя публикуваме обширен репортаж посветен на събитието и словата произнесени по време на св. литургия.

На предстоящия празник Сретение Господне е посветена една обширна статия, която публикуваме на 4 и 5 страница на броя. В нея под рубриката "Гласът на св. Отци" публикуваме едно разяснение на един от най-почитаните отци на Църквата - велик подвижник и ревностен защитник на чистотата на вярата - св. Максим Изповедник. статията е удачно подбрана като един своеобразен мост и преход между 21-ви януари, когато честваме паметта на св. Максим Изповедник и предстоящия празник Сретение Господне, който отбелязваме на 2-ри февруари.

"Памет и надежда за българския храм" е озаглавена статията на Лияна Гълъбова, която публикуваме под рубриката "Църковно изкуство". В нея авторката е подбрала и събрала най-важните събития от 2018-та година - конференции и изложби посветени на църковното изкуство и на художествения израз на вярата, и изконните ценности на Църквата.

Под рубрика "Светите места" на стр. 8 ще откриете една интересна статия за петте най-стари църкви в света.

Отговорен редактор на броя е Анула Христова.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2019 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Текст: Александра Карамихалева
Видео и монтаж: Ангел Карадаков

 

 

« предишна новинаследваща новина »