ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима Светители

29 януари 2019 20:19, Българска Патриаршия
Празнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима Светители

По повод празника на Св. Трима Светители - Василий Велики, Григорий Богослови и Йоан Златоуст, в академичния параклис "Св. Климент Охридски" в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" бе отслужена архиерейска вечерня с петохлебие от Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

Митрополит Йосиф съслужи с ефимерия при параклиса протойерей Сава Кокудев, както и духовници от столицата. В края на вечернята митрополитът поздрави декана на Богословския факултет проф. Александър Омарчевски, като в словото си насърчи младите богослови да четат постоянно тримата светители и да се научат да пазят чиста православната ни вяра и православното богословие, по примера на честваните трима светители.

"Да не дават сън на очите си, а да изучат и усвоят вярата и изповедничествоо на св. Василий Велики, богословстващия ум и кротост на св. Григорий и проповедническата ревност и светия живот на св. Йоан Златоуст. Ако сторите това, ще бъдете като тях по живот и по слово богослови", каза митрополит Йосиф.

Празничната вечер завърши с раздаване на петохлебието и благословение от митрополита на САЩ, Канада и Австралия.

В утрешния ден архиерейската св. литургия ще започне от 9:00 часа.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Празнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима СветителиПразнична вечерня в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" по повод празника на св. Трима Светители
« предишна новинаследваща новина »