ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Излезе от печат брой 3 на "Църковен вестник"

12 февруари 2019 13:45, Българска Патриаршия
Брой 3 на "Църковен вестник"

Уважаеми читатели, излезе брой 3 на "Църковен вестник". В него отбелязваме празника на св. Трима Светители, празник, който е и на висшите богословски школи и по-специално на Богословския факултет към Софийския университет. Тази година той бе уважен от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф, който възглави и празничната св. литургия.

На св. Трима Светители и по-специално на св. Йоан Златоуст е посветена статията на доц. Костадин Нушев от Богословския факултет. Статията е посветена на учението на св. Йоан Златоуст за вярата, нажедата и любовта.

Навлизайки в подготвителните недели на Великия пост в рубриката "Цъпковен календар", сме подбрали една статия на докторанта при Богословския факултет Силва Маринова, посветена на притчата за Митаря и Фарисея, като в статията авторката се спира по-специално и на изображенията на притчата в монументалната църковна живопис през българското възраждане.

На празника Сретение Господне е посветена този път колонката на редактора, както и някои актуални новини, които сме подбрали за вас. В рубриката "Църковно изкуство", продължаваме статията на г-жа Лияна Гълъбова за памет и надежда на българския храм от изминалата 2018 година. Този път материалът е посветен на зографа Димитър Гюдженов. На стр. 8 продължаваме нашето пътуване по земите на Кападокия, като този път ще разгледаме заедно долината Ихуара, една дълга петнадесет километра долина, в която са открити повече от сто християнки храма.

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Цената за годишен абонамент за 2019 г. е 30 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF

Текст: Александра Карамихалева
Видео и монтаж: Ангел Карадаков

 

 

« предишна новинаследваща новина »