ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МП

25 февруари 2019 11:13, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МП

В синодната палата днес се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Високопреосвещнество Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от Руската православна църква, който е на посещения у нас във връзка с празника на св. Серафим Софийски.

Митрополит Тихон изрази своята радост от посещението си в България, като предаде и поздрави името на Негово Светейшество Московския и на цяла Русия патриарх Кирил. Негово Светейшество патриарх Неофит благодари за оказаното внимание, като допълни и традиицонно добрите взаимоотношения с Руската православна църква.

На срещата участие взеха Негово Високопреосвещнество Неврокопския митрополит Серафим и Техни Преосвещнества Мелнишки епископ Герасим, главен секретар на Св. Синод, Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит и архим. Васиан, предстоятел на храм-подворие "Св. Николай Мирликийски" в столицата.

Високопреосвещеният Владимирски и Суздалски митрополит изрази своите благодарности и към Високопреосвещения Великотърновски митрополит Григорий, който му оказал топло гостоприемство при посещенето му в гр. Велико Търново, както и благодарности към Величкия епископ Сионий за посрещането в Троянския манастир, където митрополит Тихон отслужил и панихида за блаженопочившия патриарх Максим. По време на срещата той още сподели духовната си радост от възраждането на православния живот в Русия, като допълни колко храма и манастири са били обновени, открити и осветени през последните години.

Приемът завърши с взаимни благопожелания и надежда за бъдещи срещи. Разменени бяха и подаръци.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се срещна с Владимирски и Суздалски митрополит Тихон от РПЦ-МП
« предишна новинаследваща новина »