ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Светейшият патриарх Неофит се срещна с предложения за извънреден български посланик във Ватикана Богдан Паташев

28 февруари 2019 18:01, Българска Патриаршия
Светейшият патриарх Неофит се срещна сизвънредния български посланик във Ватикана Богдан Паташев

В сградата на Софийска св. митрополия се състоя днес среща между Негово Светейшество патриарх Неофит и г-н Богдан Паташев - извънреден и пълномощен посланик на Република България във Ватикана.

По време на приема бе повдигната темата с бъдещата визита на папа Франциск, който се очаква да посети България през май месец т.г., както и неговата бъдеща среща със Светейшия патриарх и Св. Синод на БПЦ-БП.

От тази година г-н Паташев заема длъжността извънреден и пълномощен посланик на страната ни във Ватикана, като преди да заеме длъжността си сам помоли за благословение предстоятеля на БПЦ-БП за предстоящите му задължения. Той допълни, че се надява да бъде не само посланик на България, но и посланик на БПЦ във Ватикана.

Срещата завърши с взаимни благопожелания, като патриарх Неофит пожела успешна служба и Божие благословение в делата на Негово Превъзходителство.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Светейшият патриарх Неофит се срещна сизвънредния български посланик във Ватикана Богдан ПаташевСветейшият патриарх Неофит се срещна сизвънредния български посланик във Ватикана Богдан ПаташевСветейшият патриарх Неофит се срещна сизвънредния български посланик във Ватикана Богдан ПаташевСветейшият патриарх Неофит се срещна сизвънредния български посланик във Ватикана Богдан Паташев
« предишна новинаследваща новина »