ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 8 септември - празника Рождество на Пресвета Богородица - във Варна

09 септември 2010 21:52, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Рождество на Пресвета Богородица във Варна

Негово Високопреосвещенство архиепископът на Прага и митрополит на Чешките и Словашките земи Христофор, който е гост на Седмицата на православната книга, извърши св. Литургия за празника в съслужение с Негово Високопреосвещенство Черногорско-Приморския митрополит Амфилохий, Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит д-р Кирил като домакин, Негово Преосвещенство Кремечугския и Лубянски епископ Тихон, Негово Високопреподобие архимандрит Йосиф - игумен на манастира „Ксиропотам”, Света Гора, и останалите гости от Русия, Сърбия, Полша и Гърция, както и свещениците от варненските храмове.

По време на богослужението Варненският и Великопреславски митрополит Кирил ръкоположи дякон Тодор от село Стожер за свещеник.

На такива благолепни празници, пълни с много любов и радост, не бяха подминати и материалните подаръци. Бяха изказани много приветствия, пожелания и благодарности.

Божествената литургия отново показа как Църквата е Една и Съборна. На едно място се събраха свещенослужители от България, Русия, Украйна, Чехия, Полша и Гърция. Както изтъкна високопреосвещеният варненски кириарх, новият свещеник ще служи именно в тази Една Православна Църква.

Денят продължи с предвидените лекции по програмата на Седмицата на православната книга.

Повече информация можете да намерите в сайта на Варненската и Великопреславска св. митрополия:

http://mitropolia-varna.org;

Текст и снимки Мария Стойкова и Борислав Стоев

 

 

Снимки

Рождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във ВарнаРождество на Пресвета Богородица във Варна
« предишна новинаследваща новина »