ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Полагане на основен камък за изграждането на нов храм в село Тюленово

23 март 2019 18:15, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Полагане на основен камък за изграждането на нов храм в село Тюленово

На 23 март 2019 г., с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, протойерей Йордан Найденов - секретар на Варненска и Великопреславска света митрополия, отслужи чина за полагане на основен камък на храм "Св. вмчк Георги Победоносец". В съслужение с отеца бяха протойерей Павел Максимов - председател на новостроящия се храм и иконом Василий Селемет.

Г-жа Невена Георгиева - кметски наместник на село Тюленово, приветства всички на празничното събитие, сред които бяха г-н Мариян Жечев, кмет на Община Шабла, г-н Цветелин Йорданов, зам.-кмет на Община Шабла, д-р Йорданка Стоева-Йорданова, председател на Общински съвет - Шабла.

Множество жители присъстваха на дълго очаквания момент за построяване на храм в селото, с което на този ден се постави началото. Протойерей Йордан Найденов прочете свитъкът, който бе подписан от духовниците, църковните настоятели и официалните лица и бе поставен при основния камък на храма.

Снимки и текст: Георги Великов

 

 

Снимки

Полагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село ТюленовоПолагане на основен камък за изграждането на нов храм в село Тюленово
« предишна новинаследваща новина »