ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник в град Провадия на празника Благовещение

26 март 2019 17:14, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Храмов празник в град Провадия на празника Благовещение

На 25 март 2019 г. - Благовещение, с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ставрофорен иконом Петко Минчев - епархийски надзорник на Варненска и Великопреславска епархия, взе участие в храмовия празник на храм "Свето Благовещение" в град Провадия. Светата Литургия бе отслужена от председателя на храма протойерей Георгий Стоименов, архиерейски наместник на Провадийска духовна околия, в съслужение със ставрофорен иконом Петър Койчев, йеромонах Никифор Василев, свещениците Янко Янков, Станислав Друмев и отец Сергей Попов от храм "Свети Мина" - кв. Модерно предградие, гр. София.

Празничното богослужение, на което присъстваха много жители на града, сред които и инжинер Филчо Филев - кмет на Община Провадия, бе песенно украсено от хора при храма с диригент Ивелина Стоянова. Прозвучаха апостолкото четиво (Евр. 2:11-18) и евангелският текст (Лк 1:24-38), посветени на Богородичния празник, възпоменавайки радостното събитие от благата вест за идването на Господ Иисус Христос в света.

Протойерей Георгий Стоименов произнесе проповед след края на светата Литургия и отбеляза, че „няма по-добра вест от това, че се слага началото на нашето спасение“. Отецът заяви, че чрез Пресвета Богородица, която зачева и ще роди Сина Божий, се дава възможност на всички нас да постигнем живот вечен, който е у Бога. „Ето това е голяма радост... Ето от тук Бог, както обещава, изпълнява обещанието си“, каза още той. Отец Георгий благопожела на всички Божията подкрепа, покровът на Божията майка да бъде винаги над всички и да ни пази от пагубните трудности.

Слово произнесе и ставрофорен иконом Петко Минчев, предавайки благословението на Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан за здраве, благоденствие, благодетелен християнски живот и голяма духовна радост за празника Благовещение.

Снимки и текст: Георги Великов

 

 

Снимки

Храмов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника БлаговещениеХрамов празник в град Провадия на празника Благовещение
« предишна новинаследваща новина »