ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска преждеосвещена света Литургия в гр. Дупница

29 март 2019 23:29, Софийска митрополия
Архиерейска преждеосвещена света Литургия в гр. Дупница

На 29 март с благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, в храм „Св. вмчк Георги Победоносец“, гр. Дупница, бе отслужена Архиерейска преждеосвещена света Литургия.

Преждеосвещената света Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с иконом Георги Паликарски, председател на храма и архиерейски наместник на Дупнишка духовна околия, заедно с храмовото духовенство и свещенослужители от околията, както и йеродякон Вартоломей, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

Клиросното пение бе изпълнено от църковни певци при храма.

След светата Преждеосвещена литургия епископ Поликарп поздрави архиерейския наместник на Дупнишка духовна околия, свещенството и благочестивия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела да изглаждат себе си като добри и достойни християни и свещенослужители и с подобаваща радост и мир да посрещнат Христовото Възкресение.

Приветствие към епископа поднесе иконом Георги Паликарски, който чрез него благодари на Негово Светейшество за духовната грижа и любов, които има към Дупнишка духовна околия.

На всички свещеници, от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, епископ Поликарп подари по една книга за благословение и духовен спомен, както и за богословско обогатяване на духовниците.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmzY8BQp

Снимки: свещеник Костадин Тренев
« предишна новинаследваща новина »