ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опелото на протойерей Любен Коларски ще бъде отслужено на 16 септември

15 септември 2010 00:52, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 11 септември (събота) след тежко пътно-транспортно произшествие почина протойерей ЛЮБЕН КОЛАРСКИ, ефимерий и изпълняващ длъжността игумен на манастира „Св. вмчк Мина”, кв. „Обрадовци”.

Протойерей Любен Благоев Коларски е роден на 1 септември 1953 г. в с. Рогозен, Врачанско. Основното и началното си образование придобива в родното си село. През 1975 г. в гара Черепиш завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Следващата година е ръкоположен за дякон от Левкийския еп. Партений, а двадесет дни след това и за свещеник. Награден е с офикия „протойерей” на 11 ноември 2007 г. от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан.

През годините отец Любен служи на Бога и хората като енорийски свещеник в храм „Св. архангел Михаил”, с. Лесново, и храм „Света Троица”, с. Кубратово, Софийско; като ефимерий на манастира „Св. Йоан Рилски” в с. Курило и от 1996 г. е назначен за ефимерий на манастира „Св. вмчк Мина”.

Опелото на прот. Любен Коларски ще бъде отслужено от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан на 16 септември (четвъртък), от 14 ч. в манастира „Св. вмчк Мина”, кв. „Обрадовци”, а ще бъде погребан в гробището на кв. "Орландовци".

Бог да го прости!

Вечна и блажена да бъде паметта му!

« предишна новинаследваща новина »