ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опелото на протойерей Любен Коларски ще бъде отслужено на 16 септември

15 септември 2010 00:52, Софийска митрополия
Софийска св. митрополия

На 11 септември (събота) след тежко пътно-транспортно произшествие почина протойерей ЛЮБЕН КОЛАРСКИ, ефимерий и изпълняващ длъжността игумен на манастира „Св. вмчк Мина”, кв. „Обрадовци”.

Протойерей Любен Благоев Коларски е роден на 1 септември 1953 г. в с. Рогозен, Врачанско. Основното и началното си образование придобива в родното си село. През 1975 г. в гара Черепиш завършва паралелния курс на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски”. Следващата година е ръкоположен за дякон от Левкийския еп. Партений, а двадесет дни след това и за свещеник. Награден е с офикия „протойерей” на 11 ноември 2007 г. от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан.

През годините отец Любен служи на Бога и хората като енорийски свещеник в храм „Св. архангел Михаил”, с. Лесново, и храм „Света Троица”, с. Кубратово, Софийско; като ефимерий на манастира „Св. Йоан Рилски” в с. Курило и от 1996 г. е назначен за ефимерий на манастира „Св. вмчк Мина”.

Опелото на прот. Любен Коларски ще бъде отслужено от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан на 16 септември (четвъртък), от 14 ч. в манастира „Св. вмчк Мина”, кв. „Обрадовци”, а ще бъде погребан в гробището на кв. "Орландовци".

Бог да го прости!

Вечна и блажена да бъде паметта му!

 

 

« предишна новинаследваща новина »