ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благодарствено писмо

15 септември 2010 09:49, Сливенска митрополия
Сливенска св. Митрополия

По покана на Светия Синод на Българската православна църква, на 18 и 19 май 2010 година Негово Светейшество Вселенският патриарх Вартоломей направи официално посещение в Сливенска епархия. Той посети градовете Бургас, Несебър, Созопол и Свети Влас. Посещението беше по повод удостояването му с почетната титла "доктор хонорис кауза” на Бургаския свободен университет. Патриарх Вартоломей беше удостоен и с титлата „почетен гражданин” на гр. Несебър.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий неотдавна получи следното писмо от Вселенския патриарх Вартоломей:

+ Вартоломей, по Божия милост архиепископ на Константинопол, Новия Рим, и Вселенски патриарх

Свещенейши митрополите на Сливен, в Светия Дух възлюбени брате и съслужителю на наше смирение, господин Йоаникие, благодат и мир от Бога да бъдат с Ваше Високопреосвещенство.

Макар да отминаха доста седмици от посещението ни в богоспасяемата Ви епархия и на Вашето възлюбено свещенство, но впечатленията и спомените от него остават винаги живи и ни карат да изразим горещи благодарности към Вас заради любовта, вниманието, честта и гостоприемството, с които щедро дарихте наше смирение и почитаемите ни спътници по време на двудневното ни пребиваване там.

Това наше посещение обнови братските връзки между нас двамата, възлюблени брате, които датират от много години, и ние славословим светия Бог за Вашата вяра и неотстъпно служение, както и за примера на Вашия духовен и аскетичен живот, който пример вдъхновява и подпомага повереното Ви словесно паство.

След всичко това, като благодарим още веднъж, молим Господа за Вашето здраве и дългоденствие и призоваваме над Вас Неговата благодат и безкрайна милост.

6 август 2010 г.

+ Цариградски Вартоломей, възлюбен в Христа брат

 

 

« предишна новинаследваща новина »