ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Белоградчишкият еп. Поликарп отслужи Преждеосвещена св. Литургия

05 април 2019 14:17, Софийска митрополия
Белоградчишкият еп. Поликарп отслужи Преждеосвещена св. Литургия

На 5 март, петъчния ден на четвъртата седмица от Великия пост, в столичния храм "Св. Богородица - Живоприемен източник" бе отслужена Архиерейска преждеосвещена св. Литургия.

Светата преждеосвещена Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия, протойерей Симеон Иванов, предстоятел на храма, протойерей Илиян Алексиев, протойерей Стефан Рачев, свещеник Петър Симеонов, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

Клиросното пение бе изпълнено от църковни певци от гр. София.

След светата литургия епископ Поликарп произнесе кратко духовно слово, в което насърчи вярващите да извървят предстоящия пост с духовна ревност, мир и спокойствие, за да се насладят и на Възкресението Христово и бъдат добър пример за нашето общество.

"Св. Църква е разпоредила по време на Великия пост, за да не лишават вярващите от св. Причастие, да се отслужва всяка сряда и петък Преждеосвещена литургия, както и в дните, когато има светийски празници. Това е, за да се единим с Христа и да не отпадаме духом... Нищо не може да замени Тялото и Кръвта Христови"- каза в словото си още еп. Поликарп.

Епископ Поликарп поздрави председателя на храма, свещенството, певците и вярващия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

В знак на благодарност, отец Симеон поднесе на епископа красив букет цветя и пасхална украса на дикири и трикири.

Текст и снимки: Весела Игнатова
« предишна новинаследваща новина »