ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

06 април 2019 11:08, Бачковска света обител
ПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР

На 04.04.2019г. президентът на Федерална република Германия, Франк-Валтер Щайнмаер и придружаващите го лица, посетиха Бачковския манастир като част от културната програма на посещението му в България. Господин президентът бе посрещнат от новоназначения игумен на обителта, Велички епископ Сионий и бившия вече такъв, архим. Самуил, на входа на манастира.

Господин президентът бе поканен от дядо Сионий в манастирската игуменарница за кратка среща и почерпка. Бяха обменени мнения за отношенията между Република България и Федерална република Германия. Негово преосвещенство запозна госта с историческата роля на Българската православна църква в съхранението на народната самостойност и вяра, също така с душеспасителната дейност на светата ни църква в наши дни в опазването на християнските ценности и нравственост и със специалното място което има Бачковската обител на Пресвета Богородица в църковния живот на българите.

Господин президентът благодари за топлия прием и пожела на епископ Сионий успешно игуменство за доброто на Бачковския манастир в битието му на център на вяра и духовност.

След това високите гости се запознаха с образците на християнско изкуство и архитектура запазени в Бачковския манастир.

Текст: Стамен Пепелишев
Снимки: Васил Апостолов

 

 

Снимки

ПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИРПОСЕЩЕНИЕ НА ГЕРМАНСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ В БАЧКОВСКИЯ МАНАСТИР
« предишна новинаследваща новина »