ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Въдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастир

07 април 2019 14:31, Бачковска света обител
Въдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастир

Днес, 07.04.2019г., в Четвъртата неделя на Великия пост, неделята на св. Йоан Лествичник, официално встъпи в длъжност новият игумен на манастира, Велички епископ Сионий.

Да приведе в действие решението на Св. Синод на БПЦ, в манастира пристигна Негово Високопреосвещенство Старозагорския митрополит Киприян. Бе отслужена благодатна св. литургия от митрополит Киприян в съслужение с пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков и Велички епископ Сионий. В празничното богослужение участваха манастирските братя и много клирици на Старозагорска митрополия. Съборният храма на обителта бе огласен от чудното пеене на два църковни хора, манастирския и гостуващия хор на катедралния храм на Старозагорска митрополия – „Св.Николай”, воден от г-жа Колева.

В края на богослужбата, Негово Високопреосвещенство митрополит Киприян, обяви решението на Св. Синод, и, връчвайки игуменския жезъл на Велички епископ Сионий, му пожела успешно ръководство на древната Бачковска обител на „благу церкви и роду”, подчертавайки и особената благодат на деня – благодатта на св. Йоан Лесвичник, оставил ни едни от най-ценните напътствия за душевно спасение и монашески подвиг.

Епископ Сионий благодари за високото доверие, оказано му от Св. Синод на БПЦ и лично от Светейшия патриарх български Неофит и заяви, че ще вложи „дух и дело”, та по молитвите на Пресветата Майка Христова и Божествения й Син, под благословението на чудотворната й икона, избрала да просияй в манастира, светата Бачковска обител да се благоустройва и преуспява като „стълб и утвърждение” на Христовата истина и стъпало от лествицата към небесното спасение за всички православни християни.

Дядо Сионий прие и поздравленията на многото клирици, миряни и приятели дошли да участват в богослужението и изкажат своите благопожелания.

Текст и снимки: Стамен Пепелишев

 

 

Снимки

Въдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастирВъдворяване на Велички епископ Сионий за игумен на Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »