ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На 15 септември в Ловеч

15 септември 2010 17:02, Ловчанска митрополия
На 15 септември в Ловеч

На 15 септември в Ловеч Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил даде начало на новата учебна година с тържествен водосвет.

Владиката благослови новото начало в Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф I". На празника присъстваха народният представител от партия ГЕРБ д-р Анатоли Йорданов и кметът на град Ловеч г-н Минчо Казанджиев. В още четири училища свещениците от града призоваваха Божието благословение за успешно начало на новата учебна година.

По-късно следобед в Ловеч бе дадено още едно начало. Бе направена първата копка на ремонт на градската среда по проект “Подобряване на физическата и жизнена градска среда в община Ловеч”. Проектът се финансира по ОП «Регионално развитие 2007-2013», съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. За събитието специално бе дошъл министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

Митрополит Гавриил благослови начинанието и каза, че чрез стоежа на новия катедрален храм в Ловеч Църквата също се грижи за красотата и благолепието на епархийския център.

 

 

Снимки

На 15 септември в ЛовечНа 15 септември в ЛовечНа 15 септември в ЛовечНа 15 септември в ЛовечНа 15 септември в ЛовечНа 15 септември в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »