ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Белоградчишкият еп. Поликарп отслужи св. Литургия в столичния храм "Възнесение Христово"

10 април 2019 16:13, Софийска митрополия
Белоградчишкият еп. Поликарп отслужи св. Литургия в столичния храм "Възнесение Христово"

На 10 април, в столичния храм "Възнесение Христово" бе отслужена Архиерейска преждеосвещена св. Литургия. Тя бе възглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, с когото съслужиха протойерей Валентин Тупаров, председател на храма, свещеник Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей, дякон Лука Китин и дякон Георги Читалов.

След светата литургия епископ Поликарп произнесе кратко духовно слово, в което насърчи вярващите да продължат с духовна ревност Велкия пост като подчерта, че тази пета седмица е особено покайна и през нея се изпълняват целия Покаен канон на св. Андрей Критски и целия акатист на св. Богородица.

"Да се насладим с чисти сърца, с чисти души и с обновен дух да посрещнем славното Христово Възкресение... Казали сме, че покаянието означава да преобразим своя живот, да промениш ума си т. е. да отхвърлиш всичко онова, което в тебе е недостойно, да го изкореняваш според силите и възможностите през всички дни на живота си. Нека в тази пета седмица да обновим покайното си чувство, да подновим покайното си настроение с молитва и да пристъпим с дръзновение към св. Христови Тайни"

Епископ Поликарп поздрави председателя на храма, свещенството, певците и вярващия народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и преподаде първосветителското му благословение.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmbsJEPB

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - 2 - https://flic.kr/s/aHsmAgHDMR

Текст: Весела Игнатова

Снимки: Весела Игнатова и Александър Ангелов

 

 

« предишна новинаследваща новина »