ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Комисията в раздел "Изобразително изкуство" на конкурса "Възкресение Христово" излъчи победителите

12 април 2019 13:50, Българска Патриаршия
Комисията в раздел "Изобразително изкуство" на  конкурса "Възкресение Христово" излъчи победителите

В сградата на Св. Синод днес започнаха заседанията на комисиите за оценяване на творбите от църковния Национален конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” - 2019. Първото заседание бе на комисията по Изобразително изкуство с жури доц. Йордан Йорданов, Антоний Димитров, Евгений Цанов.

В раздела за рисунки на тема Възкресение Христово и Пасха се включиха стотици деца от цялата страна, като предстои творбите да бъдат оценени и съответно най-добрите да бъдат наградени с Патриаршеска награда, 1-во, 2-ро и 3-то място.

Творбите от тазгодишното издание на националния конкурс ще бъдат отново включени и в благотворителната кампания на Св. Синод – Деца рисуват за деца. Изданието на конкурса е шесто по ред и в него участие вземат хиляди малчугани и ученици. Подобен род инициативи подпомагат възпитанието на децата, както и създаването у тях на сериозна ценностна система.

Следващата седмица предстоят заседанията на комисиите по фотография и литература, като на Велика Сряда предстои обявяването на имената на победителите и наградените в синодалния конкурс.

Повече от оценяването на творбите, вижте във видеото:

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Комисията в раздел "Изобразително изкуство" на  конкурса "Възкресение Христово" излъчи победителитеКомисията в раздел "Изобразително изкуство" на  конкурса "Възкресение Христово" излъчи победителитеКомисията в раздел "Изобразително изкуство" на  конкурса "Възкресение Христово" излъчи победителитеКомисията в раздел "Изобразително изкуство" на  конкурса "Възкресение Христово" излъчи победителите
« предишна новинаследваща новина »