ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свещенослужители от Софийската духовна семинария благословиха началото на новата учебна година в Столичния инспекторат по образование

16 септември 2010 13:23, СДС
Водосвет в Столичния инспекторат по образование

В първия учебен ден – 15 септември, по покана на г-жа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование – София град към Министерството на образованието, младежта и науката, и с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Сергий, ректор на Софийската духовна семинария “Св. Йоан Рилски”, йеромонах Исаак и свещеник Божидар Маринов отслужиха водосвет в образователното ведомство за успех и благополучие през новата учебна година.

Чинопоследованието огласиха семинаристи под ръководството на преподавателя г-н Тодор Костов.

Църковното тържество завърши с многолетствие.

След това в конферентната зала на ведомството отците отправиха молитва за благословение на хляб и вино.

От имeто на отец-ректора архимандрит Сергий, йеромонах Исаак поздрави г-жа Ваня Кастрева и експертите, трудещи се на образователното поприще, като им благопожела много сили, здраве и успехи в полагането на общите усилия за образованието и възпитанието на децата на Отечеството ни.

От името на служителите на инспектората, г-жа Ваня Кастрева благодари за оказаното им за пореден път внимание от страна на Софийската духовна семинария. Тя подчерта, че за тях е от особено важно значение да започват своите дела с Божието благословение, за да имат успешна и ползотворна реализация.

По-късно, с участието и на главния секретар на Семинарията г-н Ангел Вангелов, бяха проведени разговори, отнасящи се до новите насоки и изисквания в сферата на образованието.

Текст: Мария Братинова
Снимки: ипод. Здравко Кънев

 

 

Снимки

Водосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образованиеВодосвет в Столичния инспекторат по образование
« предишна новинаследваща новина »