ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. Ловеч

22 април 2019 12:01, Ловчанска митрополия
Празникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. Ловеч

Както по времето на Божия Син - Господ Иисус Христос в Йерусалим се събирали множество хора, вярващи и почитащи Единия Истински Бог, така и всяка година в гр. Ловеч за празника Цветница си идват ловчанлии от цяла България и от чужбина, заедно с тях и много гости, защото тук по традиция този голям празник се отбелязва изключително тържествено - и църковно, и след това общоградски.

Сутринта в новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ беше отслужена света Божествена Литургия, възглавена от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, в съслужение с храмовото духовенство. Храмът беше препълнен с богомолци, сред които и кметът на Ловеч г-жа Корнелия Маринова и голяма част от градско ръководство.

Бяха раздадени на всички осветени върбови клонки и в 11 ч. от площада пред храма започна празнично шествие до „Богоявленския мост. От там шествието премина през центъра на града до мястото, където стана официалното откриване на градското тържество. Със слово към изпълнилите площта граждани и гости се обърна Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил и кметът на града Корнелия Маринова. Тържествената програма продължи на няколко места през целия празничен ден.

Молихме се Господ както е благословил народа на този ден в Йерусалим, така да благослови и всички нас и нашата родина България.

Осанна във висините, благословен Идещият в име Господне!

Снимки

Празникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. ЛовечПразникът Вход Господен в Йерусалим – Цветница в гр. Ловеч
« предишна новинаследваща новина »