ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело Христово в Бачковския манастир

27 април 2019 13:45, Бачковска света обител
Опело Христово в Бачковския манастир

Опелото на Господа Бога Иисуса Христа бе извършено в Бачковската света обител от игумена на манастира, Велички епископ Сионий, в съслужение с пребиваващия в манастира Месемврийски епископ Яков, братята на обителта и с молитвеното участие на православните християни, дошли да се поклонят на светата плащаница Господня и съпреживеят жертвата на Безгрешния. Епископ Сионий помаза св.плащаница със специално донесеното от г-жа Татяна Попова от Иерусалим, масло от нард и с розово масло, подарено кмета на Карлово г-н Емил Кабаиванов.

Със св.плащаница бе извършено шествие около съборния храм на обителта като молитвено бяха споменати българският патриарх, Негово светейшество Неофит, благочестивият клир и целият български народ; починалите архиерей и монаси на светата Бачковска обител.

Богослужението бе украсено от църковните песнопения на хор с ръководител д-р на богословието Любомир Игнатов, преподавател по църковно пение в Софийската духовна семинария.

Текст: Стамен Пепелишев
Снимки: Бойко Димчев

 

 

Снимки

Опело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастирОпело Христово в Бачковския манастир
« предишна новинаследваща новина »