ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ

28 април 2019 12:47, Бачковска света обител
ПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛ

Празничното богослужение на животоспасителната Пасха Христова, бе тържествено отслужено в Бачковския манастир от Негово преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на манастира, в съслужение с преосвещения епископ Месемврийски Яков и братята на светата обител.

Богослужбата започна в съборния храм на манастира с предаването на православния народ, изпълнил храма, на благодатния огън Господен, донесен от Йерусалим. След това, в двора на обителта, епископ Сионий трикратно възвести възкресението на Иисуса Христа с утвърдения в хилядолетията и даден ни от апостолите възглас: „Христос Воскресе”!

Дядо Сионий прочете Пасхалното патриаршеско и синодално послание, след което Великденското богослужение продължи в централния храм на Бачковския манастир с Пасхалния канон на св. Иоан Дамаскин и св. Литургия.

Изпълнени с пасхална радост, братята на обителта и миряни споделиха трапезата на отговяването и любовта в Христа в трапезарията на манастира.

В първия ден на Великден, както е установено, бе отслужено и Второ възкресение с възвестяването на светото евангелие на различни езици, следвайки примера на светите апостоли Господни – да доведат завета Христов до всички народи и човеци!

Богослуженията бяха огласяни от хор, ръководен от гостуващия в манастира д-р на богословието и преподавател по църковно пение в Софийската духовна семинария – г-н Любомир Игнатов.

 

 

Снимки

ПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПАСХА ХРИСТОВА В СВЕТАТА БАЧКОВСКА ОБИТЕЛПразничното коливо, направено от г-жа Невена Моджахед
« предишна новинаследваща новина »