ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска вечерня за празника „Живоприемни източник“ в София

02 май 2019 21:19, Софийска митрополия
Архиерейска вечерня за празника „Живоприемни източник“ в София

На Светли петък, Църквата отбелязва големия и почитан от Църквата и нашия народ празник „Живоприемни източник“.

По този повод в навечерието на Богородичния празник, в столичния храм „Живоприемни източник“, в кв. „Подуяне“, бе отслужена архиерейска вечерня и бе дадено началото на отбелязването на храмовия празник на църквата.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, пасхалната вечерня бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Във вечерното богослужение, в чест на Божията Майка, съслужиха протойерей Симеон Иванов, храмовото свещенство – протойерей Иван Димитров, протойерей Стефан Рачев свещеник Петър Симеонов, и духовници гости на енорията – иконом Антоний Алексиев, свещеник Серафим Мишев, свещеник Венцислав Попйорданов, както и дякон Лука Китин.

По време на вечернята бе отслужен и чинът на петохлебието, както и бе извършена лития около храма.

В края на празничното молитвено последование Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, произнесе кратко слово, свързано с историята на празника, и поздрави председателя на храма, свещенството и верния народ от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

Думи на благодарност и приветствие към епископа поднесе и отец Симеон, както от свое име, така и от името на събратята му, настоятелите и верния народ.

Снимки: свещеник Костадин Тренев

 

 

« предишна новинаследваща новина »