ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на гр. Лом

18 септември 2010 16:55, Видинска митрополия
Празник на гр. Лом

На 17 септември, когато Българската православна църква чества светлата памет на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов, в гр. Лом празникът бе отбелязан с тържествена света Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, светата Литургия бе отслужена от преосвещения Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит. В съслужение участваха архиерейският наместник на гр. Лом иконом Георги Шопов, йеромонах Кирил, енорийски свещеник в с. Якимово и Септемврийци, както и йеродякон Максим, брат на Успенската света обител.

Слово за празника произнесе Величкият епископ Сионий, който отправи своите и на Видинския митрополит благопожелания към жителите на гр. Лом.

В храма молитвено присъстваха г-жа Пенка Пенкова, кмет на града, както и народни представители от 41-вото Народно събрание.

След края на Литургията епископ Сионий благослови приношенията и пожела на кметицата, на народните представители и на всички дошли в светия храм здраве, дълголетие и все така да продължават да се трудят за полза на социалното и духовно въздигане на гр. Лом.

Празникът продължи в сградата на Общинския съвет, където се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, където викарният епископ отново ги поздрави.

След сесията всички официални гости се отправиха към общинската галерия, а след това Общината се бе погрижила за почерпка на гостите.

Текст: йеродякон Максим

 

 

Снимки

Празник на гр. ЛомПразник на гр. ЛомПразник на гр. Лом
« предишна новинаследваща новина »