ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празник на гр. Лом

18 септември 2010 16:55, Видинска митрополия
Празник на гр. Лом

На 17 септември, когато Българската православна църква чества светлата памет на св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов, в гр. Лом празникът бе отбелязан с тържествена света Литургия.

С благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан, светата Литургия бе отслужена от преосвещения Велички епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит. В съслужение участваха архиерейският наместник на гр. Лом иконом Георги Шопов, йеромонах Кирил, енорийски свещеник в с. Якимово и Септемврийци, както и йеродякон Максим, брат на Успенската света обител.

Слово за празника произнесе Величкият епископ Сионий, който отправи своите и на Видинския митрополит благопожелания към жителите на гр. Лом.

В храма молитвено присъстваха г-жа Пенка Пенкова, кмет на града, както и народни представители от 41-вото Народно събрание.

След края на Литургията епископ Сионий благослови приношенията и пожела на кметицата, на народните представители и на всички дошли в светия храм здраве, дълголетие и все така да продължават да се трудят за полза на социалното и духовно въздигане на гр. Лом.

Празникът продължи в сградата на Общинския съвет, където се проведе тържествена сесия на Общинския съвет, където викарният епископ отново ги поздрави.

След сесията всички официални гости се отправиха към общинската галерия, а след това Общината се бе погрижила за почерпка на гостите.

Текст: йеродякон Максим

 

 

Снимки

Празник на гр. ЛомПразник на гр. ЛомПразник на гр. Лом
« предишна новинаследваща новина »