ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Нов храм в с. Дражинци

18 септември 2010 17:02, Видинска митрополия
Нов храм в с. Дражинци

На 18 септември Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан освети нов храм във видинското село Дражинци.

След утринната служба митрополит Дометиан отслужи тържествен водосвет преди да започне освещаването на храма, като направи лития около него и поръси четирите му страни със светена вода.

След отслужения водосвет архиереят постави на св. престол осветен антиминс с вградени свети мощи на св. Пантелеймон.

В светата Литургия в съслужение с Видинския митрополит бяха архимандрит Антим - протосингел на Видинска митрополия, архимандрит Борис - игумен на Добридолския манастир, както и йеродякон Максим - брат на Бдинската света обител, Видин.

Клиросното пение бе сладкогласно изпълнено от протойерей Рафаил, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия.

Слово произнесе протосингелът архимандрит Антим. Той пожела на жителите на с. Дражинци да посещават винаги Божия храм, да влизат в него с вяра, благоговение и страх Божий и да знаят, че за положения от тях труд по изграждането на новия храм Бог ще им въздаде.

Митрополит Дометиан отправи своя архипастирски благослов на жителите на селото, като им подари по една Библия на Новия завет и по една иконка на нашия Спасител Господ Иисус Христос. На инициативния комитет за построяването на храм „Св. Спас”, на майсторите на храма и на основните дарители архиереят връчи по една благодарствена грамота от името на Видинска митрополия.

Архимандрит Борис, игумен на Добридолската света обител, освети корбан за здраве на жителите на селото.

Първата копка на храма е направена на 17 февруари 2007 година.

Текст: йеродякон Максим
Снимки: Цветелин Бориславов

 

 

Снимки

Нов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. ДражинциНов храм в с. Дражинци
« предишна новинаследваща новина »