ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

На Светли петък бе осветен новообновеният Горноврабченски манастир „Възнесение Господне“

03 май 2019 20:59, Софийска митрополия
На Светли петък бе осветен новообновеният Горноврабченски манастир „Възнесение Господне“

На 3 май, когато Църквата отбелязва празника „Живоприемни източник“, тържествено бе извършено освещението на Горноврабченския манастир „Възнесение Господне“, намиращ се в пределите на община Земен.

С благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, освещаването бе извършено от Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

На празника присъстваха много официални лица, както и десетки православни християни, дошли да станат свидетели на „възкресяването“ на светата обител.

Епископ Поликарп бе посрещнат пред манастира, по стародавна традиция, от жени в народна носия, с хляб, сол и мед, както и от кмета на община Земен г-н Димитър Сотиров.

Официални лица на празника бяха г-жа Ирена Соколова, областен управител на Област Перник, г-жа Вяра Церовска, кмет на Община Перник, г-н Красимир Велчев, народен представител и председател на Комисията по „Вероизповеданията и правата на човека“ при Българския парламент, депутати, кметове и дарители.

След водоосвещението епископ Поликарп поздрави всички присъстващи със светлото Христово Възкресение и с освещаването на светата обител от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и пожела светли и благодатни бъднини на светата обител.

Епископ Поликарп представи и монахиня Рахила, която ще живее и обгрижва новоосветения и възроден манастир.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmDcjpVS

Снимки: свещеник Костадин Тренев
« предишна новинаследваща новина »