ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Пловдивска епархия вече има своите знамена. Духовенство и миряни се готвят за Националното литийно шествие в София

18 септември 2010 22:26, Пловдивска митрополия
С Христовия кръст напред!

С тържествен камбанен звън в 11,00 ч. в храм „Света Петка” в гр. Пловдив беше посрещнат Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, който в присъствието на всички свещеници от епархията освети знамената на Пловдивската св. митрополия. След освещаването митрополитът раздаде на всеки енорийски свещеник по едно българско и по едно епархийско знаме, които ще бъдат окачени пред всеки храм в Пловдивска епархия.

От 11,30 ч. се състоя и епархийска свещеническа конференция в епархийския салон. Там владиката връчи на свещениците архипастирско обръщение до благочестивите християни в епархията, с което ги призовава да се обединят и заедно с духовенството да се отзоват на поканата на Св. Синод за активно участие в Националното литийно шествие, което ще се проведе на 24-ти септември в столицата.

Близо 5000 християни от Пловдивска епархия ще присъстват на литийното шествие в София, за да заявят, че трябва решително да бъде спряна низходящата спирала, по която вървят децата и младите хора в България. Духовенството и родителите от Пловдивска епархия ще настояват за това бъдещите поколения отново да бъдат приобщени към възвишените православни ценности чрез повсеместно духовно-нравствено възпитание и образование в детските градини и училищата.

До момента Пловдивска митрополия е организирала 91 автобуса от цялата епархия, като всеки енорийски свещеник е осигурил безплатен превоз за християните, готови да дадат своя принос за доброто бъдеще на своите деца. Записването продължава и желаещите да се включат в литията могат да сторят това във всеки храм на епархията, като за целта е необходимо да запишат трите си имена по лична карта и да оставят телефонен номер за връзка.

Върви, народе възродени!

 

 

Снимки

Посрещането на митрополит Николай в храм "Св. Петка" - ПловдивПосрещането на митрополит Николай в храм "Св. Петка" - ПловдивАрхиерейски благословОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияОсвещаване знамената на Пловдивска епархия и Р БългарияМитрополит Николай връчва знамената на духовенствотоМитрополит Николай връчва знамената на духовенствотоМитрополит Николай връчва знамената на духовенствотоДуховенството на Пловдивска епархия със знаменатаДуховно войнствоМитр. Николай поръсва националния флагМитр. Николай поръсва епархийското знамеМитр. Николай издига националния флагМитр. Николай издига знамето на Пловдивска епархияНационалният флаг и епархийското знаме в Пловдив
« предишна новинаследваща новина »