ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

До всички християни на богоспасаемата Доростолска епархия

19 септември 2010 20:07, Доростолска митрополия
Митрополит Амвросий

Ваши Високоблагоговейнства,

Ваши Всеблагоговейнства,

Ваши Благоговейнства,

По решение на Светия Синод на БПЦ на 24 септември 2010 г. в София ще се проведе Национално литийно шествие /НЛШ/, чиято цел е въвеждането на вероучение в училищата като задължителен предмет. Като имаме предвид голямото значение на вероучението за нравственото израстване на българските деца и младежи и в изпълнение решението на Светия Синод,

Р А З П О Р Е Ж Д А М Е:

1. На 12 и 19 септември 2010 г. след св. Литургия да се проповядва на енориашите за нуждата от православно-религиозно образование в училищата, за предстоящото НЛШ на 24 септември т.г. и за приканване към участие в него.

2. Свещенослужителите от богоспасаемата Доростолска епархия, които имат желание да участват в НЛШ да известят до15 септември св. Митрополия. За участие в литията трябва да се носят богослужебни одежди.

3. На 19 септември след св. Литургия да се отслужи молебен за духовно-нравственото израстване на българските деца и младежи и изпросване Божието благословение за успех на НЛШ.

4. Енорийските свещеници по места да информират кметовете и кметските наместници за предстоящото НЛШ и да потърсят помощ от тях и от местните бизнесмени, които да подпомогнат св. Митрополия.

+ Доростолски митрополит АМВРОСИЙ

 

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »