ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

До всички християни на богоспасаемата Доростолска епархия

19 септември 2010 20:07, Доростолска митрополия
Митрополит Амвросий

Ваши Високоблагоговейнства,

Ваши Всеблагоговейнства,

Ваши Благоговейнства,

По решение на Светия Синод на БПЦ на 24 септември 2010 г. в София ще се проведе Национално литийно шествие /НЛШ/, чиято цел е въвеждането на вероучение в училищата като задължителен предмет. Като имаме предвид голямото значение на вероучението за нравственото израстване на българските деца и младежи и в изпълнение решението на Светия Синод,

Р А З П О Р Е Ж Д А М Е:

1. На 12 и 19 септември 2010 г. след св. Литургия да се проповядва на енориашите за нуждата от православно-религиозно образование в училищата, за предстоящото НЛШ на 24 септември т.г. и за приканване към участие в него.

2. Свещенослужителите от богоспасаемата Доростолска епархия, които имат желание да участват в НЛШ да известят до15 септември св. Митрополия. За участие в литията трябва да се носят богослужебни одежди.

3. На 19 септември след св. Литургия да се отслужи молебен за духовно-нравственото израстване на българските деца и младежи и изпросване Божието благословение за успех на НЛШ.

4. Енорийските свещеници по места да информират кметовете и кметските наместници за предстоящото НЛШ и да потърсят помощ от тях и от местните бизнесмени, които да подпомогнат св. Митрополия.

+ Доростолски митрополит АМВРОСИЙ

 

 

 

 

 

« предишна новинаследваща новина »