ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпроси

09 май 2019 14:21, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпроси

Днес Светейшият Български патриарх Неофит се срещна с представителя на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпроси г-н Самюел Браунбек, който е на посещение в страната ни.

По време на приема г-н Браунбек сподели за своето пребиваване на Св. Гора по време на Пасхалните празници, както и благодари за приема от страна на Светейшия ни патриарх. Той сподели още и за посещението си и програмата си, която включва разговори за религиозната свобода и противопоставянето на религиозното преследване в света.

Представителят на Държавния департамент на САЩ изрази желание да работи съвместно с Българската православна църква по отношение на църковните и религиозни въпроси, като отправи покана към Българския патриарх и Българската православна църква да вземат участие в конференция организирана през юли месец във Вашингтон, САЩ. "Надяваме се да изградим глобална общност, която да застане в подкрепа на вероизповеданията", заяви г-н Браунбек. Той сподели още, че е бил на посещение в Гърция, а в следващите дни предстои да отиде в Румъния и Молдова.

"Мирът и толеранстността са били винаги важни за нас. В София има изява на толерантността на четири вероизповедания – православното, католическото, еврейското и мюсюлманското", каза от своя страна патриарх Неофит.

На срещата участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод, ик. Николай Георгиев, началник на отдел "Връзки с обществеността" при Св. Синод, както и г-н Емил Велинов, директор на Дирекция по вероизповеданията към МС.

Приемът завърши с благопожелания за бъдещо сътрудничество и успех във всяко едно начинание. В паметната книга г-н Самюел Браунбек изрази желание за задълбочаване и укрепване на взаимоотношенията между САЩ и Българската православна църква.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпросиБългарският патриарх Неофит се срещна с г-н Самюел Браунбек, представител на Държавния департамент на САЩ по религиозните въпроси
« предишна новинаследваща новина »