ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С деца на... басейн

20 септември 2010 12:23, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Гербът на Варненска и Великопреславска св. Митрополия

През лятната ваканция децата от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) към Детски комплекс „Св. мъченици сестри Вяра, Надежда, Любов и майка им св. София” – с. Кичево, многократно бяха на еднодневно гости на собствениците на хотел „Корал” (www.hotel-koral.com) в курортния комплекс „Св. Константин и Елена”. Децата, чиито родители в повечето случаи са с отнети родителски права, имаха възможност да плуват в басейна към хотела, да се напекат под палещите лъчи на жаркото тазгодишно слънце, да поиграят на воля, да разнообразят ежедневните си занимания. Любезните домакини винаги предлагаха на децата и възпитателите им обяд и напитки и ги обграждаха с мило внимание.

Поканата за гостуване в хотел „Корал” дойде през пролетта на т. г., при учредяването на Клуб „Приятели на Социална асоциация „Св. Андрей”, част от която е и Детският комплекс. Клубът бе създаден с благословението на Негово Високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, учредител и член на УС на асоциацията. Чрез тази клубна форма външни организации – фирми, браншови организации, физически лица - се включиха да подкрепят и подпомагат дейността на асоциацията.

Домакините от хотел „Корал” пожелаха успешна учебна година на децата и отправиха покана за гостуване и през следващото лято.

Текст: свещеник Стойко Найденов

 

 

Снимки

Басейнът в хотела
« предишна новинаследваща новина »