ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се среща с митрополит Евлогий от РПЦ-МП

15 май 2019 17:18, Българска Патриаршия
Българският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МП

В сградата на Софийска св. Митрополия се състоя среща между Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и Негово Високопреосвещенство митрополит Евлогий от Руската православна църква.

В срещата участие взеха Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, Мелнишки епископ Герасим и архим. Михаил, игумен на Чекотинския манастир.

По време на приема бяха споделени думи на добро приятелство през изминалите десетилетия. Митрополит Евлогий сподели за спомените си от познанството с блаженопочившия патриарх Максим, както и радостта си от канонизацията на св. Серафим Софийски. Той подари издания, подготвяни и публикувани от неговата митрополия, на Светейшия ни патриарх като му пожела изданията да спомнят за срещата им.

Митрополит Евлогий е на посещение у нас по покана на Ловчанския митрополит Гавриил и празника на св. Братя Кирил и Методий, които са патрон на катедралния храм в гр. Ловеч. Като част от посещението на митрополит Евлогий бе поклонението и пред чудотворната икона на Майката Божия в Троянския манастир.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Българският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МПБългарският патриарх Неофит се среща със Суздалски митрополит Евлогий от РПЦ-МП
« предишна новинаследваща новина »