ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Епископ Поликарп бе удостоен със званието „Почетния знак“ на гр. Сливница

25 май 2019 22:04, Софийска митрополия
Епископ Поликарп бе удостоен със званието „Почетния знак“ на гр. Сливница

На 24 май - Ден на Българската просвета и култура и на славянската писменост, гр. Сливница отбелязва своя празник.

По този повод на 23 май, в навечерието на празника на града, в Арена „Сливница“, гр. Сливница се проведе празничен концерт и бе дадено тържествено начало на празника на героичния град.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, гост на празника на Сливница бе Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

Празникът бе уважен и от г-жа Николина Ангелкова, министър на туризма.

Епископ Поликарп поздрави с празника на светите равноапостолни братя Методий и Кирил всички присъстващи от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и им пожела здраве, радост и сили, за да бъдат достойни последователи на нашите първоучители и подражават на вярата, надеждата и любовта им, както и да разпространяват тяхното дело. Той благодари на всички, които са се потрудили за организирането на преподаването на предмета „Религия“ в Сливен, както и на всички дали своята лепта за ремонта на храма, посветен на светите братя Методий и Кирил.

 

На тържествена церемония, преди традиционния концерт в чест на празника, от кмета на гр. Сливница г-н Васко Стоилков и председателя на общинския съвет на града г-н Марин Павлов, със званието „Почетен знака“ на гр. Сливница, бе удостоен Белоградчишкият епископ Поликарп.

Епископ Поликарп благодари на кмета на гр. Сливница и председателя на общинския съвет за високата чест и уважение, и заяви, че това го задължава да бъде още по-отговорен в своето служение и да бъде по-близо до хората и техните нужди.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmDKKRfX

Снимки: Огнян Панов
« предишна новинаследваща новина »