ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан Паташев

29 май 2019 11:00, Българска Патриаршия
Среща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан Паташев

Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с г-н Богдан Паташев, посланик на Р България във Ватикана и семейството му. Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в него участва и Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

По време на срещата бяха споделени планове за сътрудничество и взаимопомощ на българската общност в Рим и в частност българската църковна община в древния град, както и бе обърнато внимание на визитата на папа Франциск у нас, която той извърши в началото на този месец.

Приемът завърши с благопожелания за успехи в бъдещото служение и надежди за срещи и съвместна работа.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Среща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан ПаташевСреща на Българския патриарх Неофит с посланика ни във Ватикана г-н Богдан Паташев
« предишна новинаследваща новина »