ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благослов за деца с церебрална парализа

31 май 2019 16:37, Софийска митрополия
Посещение в боница "Ясен"

В чест на Деня на детето – 1 юни, Негово Преосвещенство Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит посети „Специализирана болница за рехабилитация Банкя“ АД, база „Ясен“.

Болницата, която има повече от 40-годишна история и е утвърдила името си сред лечебните заведения за профилактика и рехабилитация у нас, има свое обособено отделение за деца с церебрална парализа.

Предстоящият детски празник бе поводът, поради който еп. Поликарп посети лечебното заведение и отслужи молебен за здравето на всички деца, лекуващите се в него. В двора на лечебния комплекс се намира храм, посветен на св. Георги. Именно пред него бе отслужено специалното моление за болните дечица, някои от които лично присъстваха, а други поради различни процедури не можаха да участват.

Сред присъстващите родители, на молебена бяха още иконом Василий Топузлиев, председател на храма в гр. Банкя, управителя на болницата Денис Капануглу, лекари и служители, които помагат на лекуващите се деца. Виждайки присъствието на епископа към децата се присъсединиха и по-възрастни страдащи хора, които с голяма надежда слушаха църковната молитва.

Еп. Поликарп поздрави всички присъстващи и им преподаде патриаршеския благослов на Българския патриарх Неофит

като им пожела да получат от Бога, всичко онова което желаят и за което се молят.

„ Бог да ви го даде и да възнагради вашия труд!“ – каза той на всички които с голяма ревност и професионализъм се грижат за най-малките наши братя.

След църковното последование владиката и придружаващите го митрополитски служители се отправиха към Детското отделение в болницата. Там, еп. Поликарп раздаде подаръци на децата, запозна се с част от персонала и разгледа обновените стаи и новоформираната рехабилиционна зала за децата.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmDUSvvS

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »