ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Културно-просветен отдел организира първи по рода си квалификационен семинар за журналисти на национално ниво

04 юни 2019 15:44, Българска Патриаршия
Културно-просветен отдел организира първи по рода си квалификационен семинар за журналисти на национално ниво

По решение на Св. Синод синодалният Културно-просветен отдел организира първи по рода си квалификационен семинар за журналисти на национално ниво. Темата на семинара е „ЦЪРКВА, ВЯРА, МЕДИИ И ОБЩЕСТВО”. Събитието ще се проведе в Троянската св. обител от 7-ми до 9-ти юни 2019 г.

Семинарът има за цел да подобри още повече комуникацията и сътрудничеството между Църквата и медиите; да бъде събитие, чрез което Църквата да отиде при журналистите и да им предаде посланието си с подходящи средства и на разбираем за тях език. Съществена цел на семинара е и това да се постигне взаимна убеденост между страните-участници в потребността от взаимодействие между Църквата и медиите в полза и за преуспяване на българското общество. Ключов момент в семинара ще бъде въпросът за Истината, за истинността на поднасяната журналистическа информация, както и доброто познаване на автентичната православна вяра като измерение на професионализма и ползотворноста в журналистическата работа.

Водещ лектор на семинара ще бъде Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на синодалния Културно-просветен отдел. Със слово към журналистите при откриването на проявата ще се обърне и Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир и на Бачковския манастир. Подробната програма с останалите лектори и доклади можете да видите тук: https://bg-patriarshia.bg/news.php?id=292189

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: Ангел Карадаков

 

 

« предишна новинаследваща новина »