ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поздравителен адрес на Българския патриарх Неофит до организаторите в квалификационния семинар за журналисти в Троянския манастир

07 юни 2019 10:13, Българска Патриаршия
Български патриарх Неофит

ОБИЧНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ,

Отечески се обръщаме към вас с архипастирски благослов и пожелания за успешна и доброплодна работа на откриващия се днес в гостоприемната Троянска света обител семинар. Нека дните, прекарани на това свято място, бъдат за всички вас полезни и приятни, та в радостта от взаимното общение и с обогатяването на знанията и уменията си да възраснете още повече в избраното поприще на обърнатата към вярата и Църквата съвременна журналистика – за доброто на светата ни Църква и в интерес на цялото ни общество.

Взаимодействието ни с медиите и нашето добро взаимно сътрудничество винаги са били искрено желание и грижа на Православната ни църква. Това е и причината свещеноначалието ни и всички в Църквата да приветстваме с радост и с надежда всяка инициатива, насочена към промяна и към подобряване на общуването на Църквата с медиите в нашата страна. Вярваме, че ползите от това ще са взаимни, както е споделено и желанието ни за по-добро взаимно опознаване и искрено съработничество в полза на светата Църква и на скъпото ни Отечество.

Божият мир и Неговата любов и велика милост да бъдат с всички нас, и Божият Дух, Който е Дух на истината, Дух на всяка премъдрост и на всяко знание, да ви умъдрява и да ви просвещава със светлината на Истината, която за Църквата е нашият Господ и Спасител Иисус Христос!

На добър час!

С обич и благословение,

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

« предишна новинаследваща новина »