ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Поздравителен адрес на Българския патриарх Неофит до организаторите в квалификационния семинар за журналисти в Троянския манастир

07 юни 2019 10:13, Българска Патриаршия
Български патриарх Неофит

ОБИЧНИ В ГОСПОДА БРАТЯ И СЕСТРИ,

Отечески се обръщаме към вас с архипастирски благослов и пожелания за успешна и доброплодна работа на откриващия се днес в гостоприемната Троянска света обител семинар. Нека дните, прекарани на това свято място, бъдат за всички вас полезни и приятни, та в радостта от взаимното общение и с обогатяването на знанията и уменията си да възраснете още повече в избраното поприще на обърнатата към вярата и Църквата съвременна журналистика – за доброто на светата ни Църква и в интерес на цялото ни общество.

Взаимодействието ни с медиите и нашето добро взаимно сътрудничество винаги са били искрено желание и грижа на Православната ни църква. Това е и причината свещеноначалието ни и всички в Църквата да приветстваме с радост и с надежда всяка инициатива, насочена към промяна и към подобряване на общуването на Църквата с медиите в нашата страна. Вярваме, че ползите от това ще са взаимни, както е споделено и желанието ни за по-добро взаимно опознаване и искрено съработничество в полза на светата Църква и на скъпото ни Отечество.

Божият мир и Неговата любов и велика милост да бъдат с всички нас, и Божият Дух, Който е Дух на истината, Дух на всяка премъдрост и на всяко знание, да ви умъдрява и да ви просвещава със светлината на Истината, която за Църквата е нашият Господ и Спасител Иисус Христос!

На добър час!

С обич и благословение,

† НЕОФИТ

ПАТРИАРХ БЪЛГАРСКИ

 

 

« предишна новинаследваща новина »