ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Започна квалификационният семинар за журналисти в Троянската св. Обител

07 юни 2019 11:05, Българска Патриаршия
Започна квалификационният семинар за журналисти в Троянската св. Обител

Днес в Троянския манастир започна двудневният обучителен семинар за журналисти „Църква, вяра, медии и общество” – 7-9 юни. Семинарът има за цел да подобри още повече комуникацията и сътрудничеството между Църквата и медиите.

Откриването на мероприятието започна с поздравителен адрес от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. Той бе прочетен от Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, а в него се казва: „Взаимодействието ни с медиите и нашето добро взаимно сътрудничество винаги са били искрено желание и грижа на Православната ни църква. Това е и причината свещеноначалието ни и всички в Църквата да приветстваме с радост и с надежда всяка инициатива, насочена към промяна и към подобряване на общуването на Църквата с медиите в нашата страна. Вярваме, че ползите от това ще са взаимни, както е споделено и желанието ни за по-добро взаимно опознаване и искрено съработничество в полза на светата Църква и на скъпото ни Отечество”.

Участниците получиха и поздрав от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, игумен на Троянската св. Обител.

Очаквайте подробности по-късно днес.

Текст и снимки: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Започна квалификационният семинар за журналисти в Троянската св. ОбителЗапочна квалификационният семинар за журналисти в Троянската св. ОбителЗапочна квалификационният семинар за журналисти в Троянската св. ОбителЗапочна квалификационният семинар за журналисти в Троянската св. Обител
« предишна новинаследваща новина »