ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

По повод обявеното национално литийно шествие на 24. 09. 2010 г. в гр. София

24 септември 2010 10:11, Сливенска митрополия
Община Бургас

До Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит г-н г-н Иоаникий

Ваше Високопреосвещенство,

По повод обявеното национално литийно шествие на 24. 09. 2010 г. в гр. София, под надслов „Образование за духа и доброто бъдеще на нашите деца", организирано от Светия Синод на Българската Православна Църква, като кмет на Община Бургас приветствам инициативата. Учебният предмет „Религия" е необходимо да бъде част от задължителната подготовка на българските деца и ученици в детската градина и училище. Безспорно духовно-нравственото възпитание е от най - съществено значение, тъй като е свързано с непреходните християнски ценности и възпитава подрастващите в любов към родители, близки и Родина.

Община Бургас в продължение на няколко години работи в тази посока, като изпълнява все още единствената в страната „Стратегия за православно образование, просвета и култура", приета от Общински съвет - Бургас. Духовно - нравственото възпитание на бургаските деца се реализира от детската градина до гимназиална възраст. Организираме откриването на кабинети по „Религия", а в детските градини „Стая на добротата". В Община Бургас като гл. експерт по Вероизповеданията е назначен свещеник ст. ик. д-р Захарий Дечев. Община Бургас отделя значителни средства за ремонтирането и строежа на Православни храмове. Православното бургаско духовенство активно се включва и е част от всички културни и просветни инициативи, които се реализират на територията на общината.

Приемете това писмо като подкрепа и съпричастност към усилията на Българската православна църква за духовно-нравственото израстване на децата на България. Нека това национално шествие бъде и път към духовното възраждане на нас българите, като православни християни в съвременното общество.

С уважение,

ДИМИТЪР НИКОЛОВ КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

 

 

« предишна новинаследваща новина »