ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Българският патриарх Неофит се срещна с Московския синодален хор

14 юни 2019 15:31, Софийска митрополия
Българският патриарх Неофит се срещна с Московския синодален хор

Днес, 14 юни, Негово Светейшество Българския патриархи Софийски митрополит Неофит се срещна на Синодалния хор при Московската Патриаршия, с диригент Алексей Пузаков.

Патриарх Неофит прие младежкият състав на професионалния руски хор в залата на Софийската св. митрополия и благослови тридесетте младежи и девойки, които взеха участие в Поморийския международен фестивал за църковна музика „Достойно есть“.

В срещата взеха участие участие Старозагорският митрополит Киприян, по чиято покана хорът гостува в България, архимандрит Василий, протосингел на Софийска митрополия, ик. Кирил Попов, диригент на Софийския свещенически хор и член на селекционната комисия на песенния фестивал и протодяконът на Руския патриарх, Константин Барган.

По време на приема ик. Кирил Попов представи накратко историята на Синодалния хор, които има повече от 300 г. традиция, като подчерта възхитителното представяне на младежкия хор във фестивала „Достойно есть“.

Като ръководител на Младежкия синодален хор, Михаил Котелников сърдечно благодари на Светейшия патриарх Неофит за оказаното им гостоприемство в България, което са получили на всички места, които са имали възможност да посетят като подчерта топлия прием, който са почувствали насякъде от българските домакини.

Като поздрав към Светейшия Български патриарх, Младежкият хор изпълни няколко песнопения.

"Беше ми много приятно да чуя вашето прекрасно изпълнение - каза патриарх Неофит на руския хор, благодаря че посетихте станата ни и бъдете здрави, за да славите Бога!"

Срещата завърши с паметна снимка и подаръци.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmEfLjLZ

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

« предишна новинаследваща новина »