ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Участието на Пловдивска епархия в Националното литийно шествие в София

25 септември 2010 14:56, Пловдивска митрополия
Националният флаг и знамето на Пловдивска св. митрополия

Свещеният клир во главе с Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и христолюбивото паство на богоспасяемата Пловдивска епархия проявиха високо духовно съзнание и с чувство на християнска отговорност пред настоящето и бъдещето на България откликнаха на призива на Светия Синод на БПЦ за участие в Националното литийно шествие в София на 24 септември 2010 година.

Въпреки че бе работен ден, от Пловдивската епархия в столицата пристигнаха 117 автобуса с около 6 000 души народ, които с ентусиазъм, убеденост и радост подкрепиха националната кауза за духовното възпитание на децата и младежта. Участниците от Пловдивска епархия бяха предвождани през цялото време от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, до когото бе и кметът на град Пловдив г-н Славчо Атанасов, който винаги е подкрепял инициативата за въвеждане на вероучение в българските училища. По негово настояване всяка година Община Пловдив отпуска по 150 000 лева за финансирането на предмета вероучение в училищата.

Филм за това историческо събитие в живота на Църквата можете да гледате от 11.00, 14.00, 18.00 и 20.00 часа по Пловдивската православна телевизия на адрес:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/

 

 

Снимки

Автобусите на Пловдивска епархия на път за СофияАвтобусите на Пловдивска епархия на път за СофияАвтобусите на Пловдивска епархия на път за СофияРелигия-Православие в училище - за да бъдем и ние будителиС любов към Църквата и ОтечествотоПловдивска епархияПловдивска епархияПловдивска епархияПразник е за Пловдивска епархия!Пловдивска епархияНегово Високопреосвещенство митрополит Николай, кметът на Пловдив г-н Славчо Атанасов и архим. АрсенийПловдивска епархияМитрополит Николай повежда епархията сиМитрополитско благословениеПловдивска епархияЗа доброто бъдеще на децатаЗа доброто бъдеще на децатаЗа доброто бъдеще на децатаПо пътя на духа По пътя на духаС молитвена песен за децата на БългарияПловдивска епархияМоре от вяра, надежда и любовС любов към децатаЗа нашите децаПловдивска епархия по бул. "Витоша"Пловдивска епархия по бул. "Витоша"Обичаме Бога, обичаме ОтечествотоПловдивска епархия Пловдивски митрополит НиколайПо пътя към храмаВ сърцето на София - с надежда за нашите децаПловдивска епархия - на пл. "Св. Александър Невски" Пловдивска епархия Пловдивска епархия по време на молебенаЗа децатаЗа децатаМолебенът за децата и БългарияНегово Светейшество Българският патриарх МаксимНегово Светейшество Българският патриарх МаксимРусенският митрополит Неофит чете Патриаршеското и Синодално посланиеВисокопреосвещените митрополити Григорий, Йоаникий, Симеон и ГавриилПатриаршеско благословениеЗвучи химнът на Р БългарияПловдивският митрополит Николай чете Петицията на НЛШХрам "Св. Александър Невски"Негово Светейшество с архим. Арсений и оператори от ППТВПловдивският митрополитски хор "Св. апостол Ерм"Пловдивският митрополитски хор "Св. апостол Ерм"Смесен хор при Пловдивска св. митрополияСмесен хор при Пловдивска св. митрополияЕпархийското знаме
« предишна новинаследваща новина »