ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Среща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у нас

27 юни 2019 17:31, Българска Патриаршия
Среща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у нас

Днес Негово Светейшество Българският патриарх Неофит се срещна с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква в България.

Приемът се състоя в сградата на Софийска св. митрополия, а в нея участие взеха Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод и архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия.

По време на срещата епископ Датев благодари на Светейшия патриарх и на Българската православна църква за добрите взаимоотношения, както и за приятелското и братско отношение. Той припомни на Светейшия патриарх за срещата с митрополити от Арменската църква, отговарящи за епархиите в Европа, която се състоя през март месец т.г.

Патриарх Неофит също благодари за срещата, като сподели, че българите винаги са обичали и уважавали арменците и арменския народ. Срещата завърши с благопожелания за приятелство и надежда за бъдещи срещи.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Среща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у насСреща на Българския патриарх Неофит с епископ Датев Хакобиан, представител на Арменската църква у нас

Файлове

« предишна новинаследваща новина »