ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Храмов празник и пострижения за четци и певци в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"

29 юни 2019 12:19, Софийска митрополия
Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"

На празника на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, столичният едноименен храм отбелязва своя съборен празник. С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит тази година празничната св. литургия бе възглавена от Негово Преосвещенство Мелнишки епископ Герасим, гл. секретар на Св. Синод. Той бе в съслужение със ставр. ик. Кирил Дидов, председател на храма, ставр. ик. Мина Минчев, ставр. ик. Ангел Ангелов, архимандрит Йоан, протосингел на Крушевачка епархия на Сръбската православна църква, столични свещеници и протодякон Иван Петков.

Преди началото на Тайнството Евхаристия в чин четци, певци и свещеносци на БПЦ, бяха подстригани Петър Йовчев, Киприян Панайотов и Михаил Филков, които и занапред ще помагат в богослужебния живот на енорийския столичен храм.

По време на богослужението молитвено участие взе и омбудсмана на България Мая Манолова, както и десетки православни християни, мнозина от които пристъпиха и към Св. Причастие.

В края на св. Литургия епископ Герасим поздрави всички с празника на светите първовърховни апостоли, предаде отеческото благословение на Светейшия патриарх и насърчи събралото се множество по-усърдно да се моли на светите апостоли, та те да се застъпят за нас пред Божия Престол, за да получим и ние вечния живот.

Празникът завърши с многолетие, а за благословение бе раздаден и корбан.

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

 

 

Снимки

Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"Храмов празник и иподяконски пострижения в столичния храм "Св. ап. Петър и Павел"
« предишна новинаследваща новина »