ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празничен водосвет във ВТУ „Тодор Каблешков“, гр. София

29 юни 2019 21:39, Софийска митрополия
Празничен водосвет във ВТУ „Тодор Каблешков“, гр. София

На 29 юни в двора на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“, гр. София, бе отслужен празничен водосвет.

Водоосвещението се състоя в навечерието на празника посветен на всички български светии, който църквата отбелязва тази година на 30 юни, поради това, че с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, в двора на висшето учебно заведение предстои да бъде въздигнат храм „Всички български светии“.

Водоосвещението с благословението на патриарх Неофит извърши Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със свещенството от столичния храм „Св. Троица“, кв. „Слатина“, в чиито предели се намира учебното заведение и новостроящия се храм.

След водосвета, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп поздрави проф. д-р инж.-икон. Даниела Тодорова, ректор на ВТУ „Тодор Каблешков“ с инициативата в дните на двудневните културно-развлекателни събития „Музикален уикенд под звездите“, провеждащи се в двора на ВТУ, да бъде извършено водоосвещение, за да се запознаят повече хора с инициативата на висшето учебно заведение и да бъдат събрани по този повод необходимите средства за построяването на храма.

Епископ Поликарп се помоли, щото Бог да благослови инициативата и да насърчи благочестиви и достойни християни да подкрепят духовното дело.

След молитвеното последование на водоосвещението прозвучаха църковни песнопения в изпълнение на смесения хор на транспортните работници с диригент Петър Матев.

ЗА ПО-БОГАТ СНИМКОВ МАТЕРИАЛ НАТИСНЕТЕ ТУК - https://flic.kr/s/aHsmEBZLSE

« предишна новинаследваща новина »