ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Свети апостоли Петър и Павел – празник на гр. Етрополе

01 юли 2019 16:03, Ловчанска митрополия
Свети апостоли Петър и Павел – празник на гр. Етрополе

На 29 юни – когато Светата църква чествува паметта на великите апостоли Петър и Павел, е и денят, когато гр. Етрополе отбелязва своя празник. Сутринта в града пристигна Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил, който възглави св. Божествена Литургия в храм „Св. Арх. Михаил“, който е с обновени икони и иконостас. На епархийския архиерей съслужиха отец Огнян Георгиев, отец Борис Анев, отец Христо Нинов и отец Емил Якимов, награден в края на богослужението с офикията ставрофорен свещеноиконом във връзка с големите си заслуги за ремонта на Етрополски манастир „Св. Троица“.

Празничните тържества продължиха на централния площад, където на владика Гавриил, който е Почетен гражданин на община Етрополе, бяха връчени от председателя на Общинския съвет Марин Маринов документите за тази награда и Почетен знак „Плакет с изображение на Часовниковата кула", най-високото отличие на града.

Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил благодари за оказаната му чест и каза, че ще продължава и занапред да помага за духовното извисяване на гражданите на града и общината.

 

 

Снимки

Свети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. ЕтрополеСвети апостоли Петър и Павел – празник на гр. Етрополе
« предишна новинаследваща новина »